ggg

Jubileusz 20-lecia firmy Zakłady Mięsne Somianka

Zakłady Mięsne Somianka na pierwszym miejscu zawsze stawiają na TRADYCJĘ, JAKOŚĆ I SMAK. Nie zapominają także o ludziach: oddanych przyjaciołach, współpracownikach, kontrahentach, dostawcach, pracownikach swojego zakładu oraz całej lokalnej społeczności. To właśnie ich wszystkich zgromadzili 23 czerwca 2012 r., aby wspólnie świętować 20-lecie Zakładów Mięsnych Somianka. 

 

Na ten wyjątkowy dzień firma  zamieniła się w plac radosnej zabawy i miejsce biesiadowania. Pragnęli podzielić się radością ze wspólnego sukcesu, ale też przedstawić i nagrodzić wszystkich tych, którzy towarzyszyli im, jako rodzinie Rucińskich przez te wszystkie lata.

Od lewej: Magda, Adam, Henryka Rucińska, europoseł Jarosław Kalinowski, Kasia, Andrzej Ruciński i Marek
Serdecznie witano gości: europosła Jarosława Kalinowskiego z małżonką, starostę powiatu wyszkowskiego Bogdana Pągowskiego, wicestarostę powiatu wyszkowskiego Zdzisława Bociana, wiceburmistrza Wyszkowa Adama Warpasa reprezentującego burmistrza Grzegorza Nowosielskiego, Wojewódzkiego lekarza Weterynarii w Siedlcach Pawła Jakubczaka, Powiatowego Lekarza Weterynarii w Wyszkowie Edmunda Mateya, Powiatowego Inspektora Weterynarii w Wyszkowie Urszulę Jastrzębską, Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Wyszkowie Tomasza Liwartowskiego, Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Legionowie Jadwigę Mędelewską, Powiatowego Komendanta Straży Pożarnej Ignacego Woźniaka, księdza dziekana Waldemara Krzywińskiego, proboszcza parafii Somianka księdza Wojciecha Zyśk oraz pozostałych księży, wójta gminy Somianka Andrzeja Żołyńskiego wraz z wicewójtem Agnieszką Salwin oraz przewodniczącym Rady Gminy Somianka Krzysztofem Rakowskim, wójta gminy Długosiodło Stanisława Jastrzębskiego, Komendanta Policji w Somiance Waldemara Borka z pracownikami, prezesa Banku Spółdzielczego w Ostrowi Mazowieckiej Bartosza Kublika, Honorowego prezesa Banku Spółdzielczego w Ostrowi Mazowieckiej Zbigniewa Krutczenko z małżonką, dyrektora Banku Spółdzielczego w Ostrowi Mazowieckiej oddział w Somiance Jolantę Powirską, dyrektora Banku Spółdzielczego w Ostrowi Mazowieckiej oddział w Wyszkowie Bogusława Powirskiego, zastępcę dyrektora Departamentu Rynków Rolnych Jacka Durskiego z małżonką, dyrektora szkoły w Somiance Agnieszkę Augustynik z mężem, dyrektora Gminnego Ośrodka Kultury w Somiance Hannę Główczyk z pracownikami, dyrektora Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego w Warszawie Mariana Skocznia, Lekarza Medycyny Pracy doktor Teresę Rucińską-Skoczeń oraz lekarzy weterynarii. Goście przygotowali właścicielom niespodzianki: mnóstwo kwiatów, wiele gratulacji, ale też wyjątkowych prezentów. Państwo Rucińscy od europosła Jarosława Kalinowskiego otrzymali szablę, a wójt gminy wręczył pamiątkową statuetkę od Ministra Rolnictwa Marka Sawickiego. Rada Gminy również uhonorowała Jubilatów specjalnym wyróżnieniem. Ciekawym i jak najbardziej na miejscu prezentem okazał się topór rzeźnicki wręczony przez starostę Bogdana Pągowskiego.

Uroczystość była okazją do wręczenia wyróżnień:
PODZIĘKOWANIA DLA ODBIORCÓW
  – firm: „Malina” Kamila Osadnik, „Multi Smak” Czesław Ruciński, Catering Polski Pama S.C. M.Jaroń, P.Bejda, Global Trading Eugeniusz Koczuk, „Piekarnie Lubaszka” Sp. z o.o., Wiesława Cudnego, P.P.H.U. „Ares” Artur Bednarczyk,  Bogusława Nalewajek,  Hotelu Warszawianka Centrum Kongresowe sp. z o.o., Mitmar Sp. z o.o., Krzysztofa Woźniaka, Jerzego Urbaniaka, „Natalia” Anna Kachel

 

PODZIĘKOWANIA DLA DOSTAWCÓW:                                                                                                     
trzody chlewnej (statuetki) –  Jarosława Sulewskiego, przedstawicieli Grupy Producentów Trzody Chlewnej „Rypin”, Janusza Rudzińskiego

trzody chlewnej wyróżnieniaHenryka Lesińskiego, Wiesława Jamrożego, Andrzeja Tętkowskiego, Ryszarda Kardysia, Mariana Modrzewskiego, Andrzeja Czaplickiego, Wojciecha Cichowskiego, Grzegorza Waruszewskiego, Bogdana Piotrowskiego, Kazimierza Łukaszewskiego.

oraz pozostałych: Załęcki Marek, Rakowski Krzysztof,   Niesiobędzki Hubert, Paś Mirosław, Krzyszkoszek Łukasz, Cichowski Andrzej, Jamroży Marek,  Chahulski Jan, Kilanowski Jan, Dobrzyński Marek, Kardyś Henryk, Szurawski Andrzej, Chahulski Krzysztof,  Szczerba Grzegorz, Gawroński Sławomir, Giełzakowski Zbigniew, Szczerba Witold,   Bednarski Grzegorz, Krzyszkoszek Mirosław, Krawczyk Mirosław, Kalinowski Bartosz, Waszkiewicz Tomasz, Kalinowski Stanisław, Kalinowski Jarosław, Jakacki Roman, Jakacki Zenon, Liśkiewicz Henryk, Kuchta Taduesz, Bryk Zdzisław, Bajorek Paweł, Rogaliński Mirosław, Bajorek Wiesław,  Oleksiak Michał, Liśkiewicz Zdzisław, Ostaszewski Tomasz, Wiśniewski Jacek, Zglec Marek,  Roman Jan.  
   
mięsa wolowego:  P.P.H.U. „Bartek” Ubojnia zwierząt s.j. W.Bartosiak, R. Nasiadko, Usługi Handlowe „Zaręba” Michał Zaręba.

mięsa drobiowego: Wipasz S.A. oraz Cedrob S.A.
Podziękowano wszstkim pozostałym dostawców i odbiorców których wcześniej nie wymieniono

 

PODZIĘKOWANIA DLA PRACOWNIKÓW o długim stażu pracy:  Adama Dybkowskiego – 17 lat,Grzegorza Szczesnego – 15 lat, Michała Zabłockiego – 16 lat, Michała Ciach – 18 lat, Krzysztofa Poławskiego – 17 lat, Lecha Pyt – 13 lat.
Właściciele dziękując stwierdzili, że wyżej wymienieni pracownicy stanowią serce zakładu.                

            

Podziękowania dla pracowników, którzy obchodzą swój własny jubileusz w pracy zawodowej obecnej firmie, czyli: 15-lecie: Jabłecka Beata, Kulesza Bożena – 15 lat, 10-lecie: Bogdan Zofia, Goljanek Lucyna, Jenoch Agnieszka, Karakin Marzena, Kulesza Teresa, Łezka Henryk, Mikulec Andrzej, Ostatek Anna, Rakowski Dariusz, Rogulski Kazimierz, Szczerba Dariusz, Szczerba Monika, Szczesny Mateusz, Szulecka Grażyna, Szymański Ireneusz, Wielgolewski Ryszard.

 

Po wręczeniu wyróżnień i podziękowań ksiądz dziekan Waldemar Krzywiński złożył życzenia i wraz z pozostałymi księżmi odmówił modlitwę oraz pobłogosławił obecnych. Następnie zaproszono wszystkich na poczęstunek, występ parodysty Andrzeja Dyszaka oraz na tort jubileuszowy, który wjechał pod scenę. Właściciele Andrzej i Henryka Rucińscy osobiście pokroili tort i wręczyli każdemu z gości. Oczywiście to nie zakończyło świętowania. Zabawa trwała do rana. Przy muzyce zespołu „Mega Dance”. Dużym zainteresowaniem cieszył się pokaz Teatru Ognia.     /J.Cz./

Andrzej Ruciński (właściciel)
Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że mogliśmy powitać wszystkich Państwa w tym szczególnym dla nas dniu, jakim jest JUBILEUSZ 20-lecia działalności naszej FIRMY. Dziękujemy wszystkim za przybycie. Wielu z Was możemy poznać osobiście, zwłaszcza, że telefonicznie znamy się już od wielu, wielu lat. Obecność tak licznego grona kontrahentów, partnerów handlowych, dostawców, odbiorców oraz pracowników firmy i przyjaciół jest dla nas dowodem na to, że nasza firma w przeciągu tych 20 lat zyskała Waszą aprobatę. Wasza obecność i to, że zechcieliście dzielić z nami radość z tego jubileuszu to dla nas najwspanialszy prezent. Jubileusz ten zorganizowaliśmy przede wszystkim po to, żeby móc podziękować Wam za wasz wkład, który włożyliście w budowanie marki Zakłady Mięsne Somianka. Każdy z Was jest elementem fundamentu, na którym rosła i wciąż wzrasta nasza firma. Dzięki naszej determinacji udało nam się stworzyć firmę rozpoznawalną na rynku lokalnym o silnej pozycji. Nasza dewiza to tradycja, jakość i smak. Tutaj w firmie spędzamy większość życia. Stąd troska o właściwą atmosferę, poprawne relacje. To nie tylko dbałość o zysk – jest on konieczny i ważny, jest przecież głównym stymulatorem rozwoju. Staraliśmy się te wszystkie elementy właściwie połączyć i zaakcentować w działalności firmy.
 Nie byłoby tych małych i dużych sukcesów owocujących JUBILEUSZOWĄ ROCZNICĄ NASZEJ FIRMY, gdyby nie Wasza Drodzy Goście różnoraka pomoc. Naszym dzieciom, dostawcom, odbiorcom, kontrahentom, również naszym klientom oraz licznym przyjaciołom, wszystkim razem i każdemu z osobna za wszelkie otrzymane dobro, które stało się za WASZĄ przyczyną – D Z I Ę K U J E M Y.

Henryka Rucińska (małżonka)
Mamy czwórkę wspaniałych dzieci, które rosły razem z firmą: Adama, Marka, Kasię i Magdę. Wszystkie chcą i razem pracują w firmie.  Każde z nich zajmuje inne stanowisko – Adam jest dyrektorem firmy, Marek to dyrektor do spraw technicznych i informatyki, a córki bliźniaczki zajmują stanowisko dyrektora handlowego i są odpowiedzialne za rozwój sklepów firmowych oraz za handel detaliczny. Cieszymy się, że będziemy mieli, komu to przekazać.

Magda (córka)
W imieniu swoim i rodzeństwa chciałabym bardzo serdecznie podziękować naszym kochanym rodzicom za ich determinację, upór, za przekazanie nam dobrych i szlachetnych wartości i za to, że nauczyli nas, że rodzina i praca są jedną z ważniejszych wartości życia, doprowadzającą do osiągnięcia sukcesu. Zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, aby dalej nie zawieść Waszego zaufania, aby dalej rozwijać i wspólnie budować silną pozycje marki Zakłady Mięsne Somianka. Mamy świadomość, że stały rozwój firmy, będzie miał wpływ na rozwój nas, naszych rodzin i dzieci.

JAROSŁAW KALINOWSKI – europoseł
Państwo Rucińscy zaczynali od produkcji przydomowej. Sam właściciel Andrzej Ruciński powiedział, że oparli się na rodzinie. To ich doprowadziło do dzisiejszego sukcesu. Wiem, że dziś mają kolejne pomysły, że po tej drodze też były, ale nie to panuje nad całością sukcesu – są bardzo szanowani. Tworzą bardzo rodzinną atmosferę dla pracowników, wiele robią dla środowiska. Bardzo szczerzy, potrafią dzielić się swoim sukcesem. Nikomu nie odmówią. Mam odczucie, że jest to nasza gminna firma. Ja byłem dostawcą tuczników, teraz jest nim mój syn. Pamiętam, że gdy byłem wójtem w Urzędzie Gminy Somianka, a Andrzej Ruciński otwierał zakład przyszedł do mnie prosząc o pomoc, bo nie było wolnego numeru dla telefonu. Oddałem, więc jeden numer z urzędu! Uczciwą pracą doprowadził do rozwoju. Kierował się takimi wartościami jak uczciwość, rzetelna praca i rodzina. Za to nagrodziłbym go tytułem: arcyprzedsiębiorcy rynku lokalnego. Wspaniała rodzinna firma i wspaniała rodzina.

Michał Ciach – najdłuższy staż pracy w firmie – 18 lat
Pracę rozpoczął mając 16 lat i zaczynał jako stażysta.
Jak widać pracuję tyle lat, pracować trzeba, ale ja bardzo dobrze wspominam początki pracy w Zakładzach Mięsnych Somianka. Wszystkiego tu się nauczyłem. Zaczynałem jako pracownik rozbioru, a teraz jestem prawą ręką kierownika. Szef  Pan Andrzej Ruciński zawsze pomagał. Nie było nigdy problemu na przykład z dniem wolnym, czy wyjazdami. Jak jest dobra praca, to chce się tu zostać i pracować!

Galeria zdjęć

 

10 851 views

Zamieścił: admin

Udostępnij ten artykuł na
Przeczytaj poprzedni wpis:
Odsłonięto pomnik Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego (19.06.2012)

Pomnik poświęcony Lechowi Kaczyńskiemu stanął w Ossowie, nieopodal kaplicy  Matki Boskiej Zwycięskiej,  wśród 96 dębów upamiętniających ofiary katastrofy pod Smoleńskiem.  ...

Zamknij